Clements logo

Waarom Model Baarda?

Heeft jouw organisatie steeds vaker te kampen met frustrerende functioneringsgesprekken en discussies over salaris? En neemt daardoor de ontevredenheid onder jouw medewerkers toe met als gevolg dat zij zelfs ontslag nemen? Je staat zeker niet alleen: er zijn veel bedrijven die tegen dezelfde problemen aanlopen. Bij snelgroeiende organisaties ontstaat vaak de behoefte aan een eerlijk en transparant beloningsbeleid.
usps
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
usps
Meer dan 20 jaar ervaring
usps
12 weken traject
 • usps
  Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
 • usps
  We doen het samen
 • usps
  Daarna kun jij het zelf
Clements helpt met frustrerende functioneringsgesprekken en discussies over salaris

Ontdek hoe ik kan helpen

Want hoe ga je bijvoorbeeld om met werknemers die dezelfde functie hebben maar verschillende werkzaamheden uitvoeren? Als jouw beloningsbeleid hier geen rekening mee houdt, dan zorgt dat voor onvrede. Om dit te veranderen helpt Clements je graag. Neem vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe ik jouw organisatie kan helpen om zulke interne problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen
5/5 klanttevredenheid - bekijk reviews

Oorzaken van ontevreden medewerkers

Ik geloof ten diepste dat je als organisatie maar op één aspect echt invloed hebt: dat is het werkplezier van medewerkers. Als jouw medewerkers het naar hun zin hebben, doen ze hun werk beter, wat uiteindelijk leidt tot tevreden klanten en een succesvolle organisatie. Toch zie ik bij veel organisaties terug dat er onvrede heerst onder de medewerkers, bijvoorbeeld over zaken als hun functie of hun salaris. Waar het in de praktijk vaak bij misgaat:
 • Frustrerende functioneringsgesprekken
  Functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken werken in onze moderne wereld niet. Daarom moedig ik bedrijven aan om dit helemaal anders te doen. Niet één keer per jaar een manager die medewerkers vertelt wat ze wel en niet goed gedaan hebben, maar juist het hele jaar door met elkaar in gesprek gaan over wat we willen bereiken, wat ieders bijdrage kan zijn en vervolgens ook over hoe het gaat. Frustrerende functioneringsgesprekken zijn hiermee verleden tijd.
 • Een diffuus beloningsbeleid
  Wanneer jouw organisatie snel groeit, dan is dat natuurlijk iets om blij van te worden. Helaas is dit wel het punt waar vaak het mis gaat. Discussies over salarissen nemen bijvoorbeeld toe: ‘Waarom verdient mijn collega meer dan ik, terwijl we dezelfde functie hebben?’ In een modern beloningssysteem is de functie echter niet bepalend voor het salaris, maar juist de toegevoegde waarde die iemand biedt. Door te investeren in een transparant beloningssysteem als Model Baarda voorkom je discussies en verklein je de ongelijkheid binnen jouw organisatie.
Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het vergroten van de wendbaarheid

Vandaag de dag verandert de wereld om ons heen razendsnel, denk bijvoorbeeld aan de constante stroom aan technologische uitvindingen. Het enorme tempo van veranderen eist van organisaties dat ze continu mee blijven veranderen. Functies veranderen voortdurend, iets dat alleen kan door de flexibiliteit van mensen te stimuleren. Flexibele organisaties vervangen functies voor rollen die meebewegen met wat nodig is. Een klassieke salarissystematiek beloont de functie en belemmert juist de wendbaarheid van de organisatie.
Weet je dus niet mee te veranderen? Dan is jouw organisatie helaas binnen de kortste keren overbodig.Om dit te voorkomen en grip te hebben op de toekomst, is het belangrijker dan ooit om de juiste medewerkers op de juiste plek te hebben, met de juiste competenties en het juiste probleemoplossend vermogen. Alleen op die manier wordt jouw organisatie een wendbare en dus een vitale organisatie.

Implementeren van een modern salarishuis

Wil je voor eens en altijd afrekenen met interne problematiek binnen jouw groeiende organisatie? Dan is er geen beter moment om Model Baarda te implementeren. Dit betekent een nieuw en modern salarishuis met de nadruk op agile belonen. Door gebruik te maken van Model Baarda verdeel je alle medewerkers in jouw organisatie onder in acht functierollen. Hierbij kijk je onder andere naar wat er nodig is, bijvoorbeeld aan probleemoplossend vermogen, om een bepaalde rol uit te voeren.

Per medewerker maak je vervolgens een profiel. Welk probleemoplossend vermogen heeft iemand? Wat heeft hij of zij nog nodig om helemaal zelfstandig een bepaalde rol te vervullen? Waar kan hij of zij nog naartoe groeien? Hieraan wordt uiteindelijk een eerlijk en transparant salaris gekoppeld waar medewerkers hun eigen toegevoegde waarde in herkennen. Wil je hier meer over weten? Schroom dan niet om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen.
Clements met salarishuis

Ontdek meer tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek
usps
Meer dan 20 jaar ervaring
usps
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
usps
Eerlijk & transparant
Clements

Klanten aan het woord

 • Die flexibiliteit is erg prettig!
  quote links
  Clements heeft Innovatie nul13 op een professionele en pragmatische wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model. Vooraf was het te lopen traject duidelijk omschreven en gedurende het traject konden er -op ons verzoek- ook weer zijpaadjes bewandeld worden en extra vragen gesteld. 

  Het model wordt inzichtelijk gemaakt met veel praktijkvoorbeelden. In korte tijd is de Baarda-terminologie al behoorlijk ingebed in onze organisatie, zijn collega’s enthousiast over de inzet van dit model in onze organisatie en denken we steeds meer vanuit het Baarda-gedachtegoed.
  We zijn er nog niet, het blijft ontwikkelen, maar met de hulp van Clements kunnen we nu op eigen kracht verder.
  quote rechts
  Janine Boekelder Partner bij Innovatie nul13
 • Professionele begeleiding
  quote links
  Clements heeft ons bedrijf op professionele wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda Performance Development systeem. Clements is een deskundig adviseur, rustig en vriendelijk. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken. Wat mij betreft een aanrader!
  quote rechts
  Arthur Weesie Directeur Qfact en Bouwmeesters
 • Deskundige en rustige uitleg
  quote links
  Clements, hartelijk dank voor de grote intensieve bijdrage die je hebt geleverd in dit spannende traject! Mede dankzij jouw deskundige, rustige uitleg is de uitrol goed geland.

  Dank, en graag tot ziens,
  quote rechts
  Ivo van Dijk Raad van Bestuur ONVZ
 • Succesvolle implementatie
  quote links
  Clements heeft met zijn kennis, expertise en vriendelijkheid een cruciale rol gespeel bij het succesvol implementeren van Model Baarda en het platform Proodoss dat daarbij ondersteuning biedt. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken.
  Wij kijken dankbaar terug op een fijne samenwerking en zijn klaar voor verdere groei en ontwikkeling!
  quote rechts
  Wendy Lesterhuis Management Team/ HR TriplePro Online Marketing
 • Waardevolle discussies
  quote links
  Clements heeft ons op een hele professionele en aangename wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model gekoppeld aan ons functiehuis, nieuw beloningsbeleid en performance development beleid.

  Hij weet het model op begrijpelijke wijze uit te leggen, vergezeld van sprekende praktijkvoorbeelden. Het is niet altijd eenvoudig om de verschuiving van het oude paradigma naar het nieuwe op een overtuigende manier over te brengen, maar Clements beheerst dit buitengewoon goed.

  Bovendien stimuleert hij waardevolle discussies binnen de groep over deze verschuiving en bevordert hij daarmee aanzienlijk enthousiasme en betrokkenheid. Mede dankzij zijn inzet hebben we bij CCS mooie mijlpalen weten te bereiken en daarmee een goede basis gelegd om een cultuur van continu ontwikkelen, eigenaarschap, samenwerken en wendbaarheid verder te versterken.
  quote rechts
  Marjolijn van der Linden Chief People Officer / CCS
 • Ik beveel Clements zeker aan
  quote links
  Clements heeft 365Werk geholpen met het implementeren van model Baarda. Met een concreet en pragmatisch plan (wat goed bij ons past) en met een mooie mix tussen wat vanuit zijn ervaring werkt maar ook open blijven staan voor maatwerk. Kortom ik beveel Clements zeker aan indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden van model Baarda voor jouw organisatie.
  quote rechts
  Wies van 't Slot

Word een wendbare organisatie met
hulp van Clements!

Wil jij als organisatie sterker worden en de intrinsieke motivatie van je medewerkers succesvol inzetten voor het bereiken van je doelen? Dan is Clements jouw rots in de branding! Ik ben een organisatieadviseur met meer dan 20 jaar ervaring en heb een echte passie voor de menselijke factor. Dit betekent dat mijn aanpak altijd persoonlijk is.
Het is immers mijn overtuiging dat de beste resultaten voor klant en organisatie volgen als mensen doen waar zij het beste in zijn, worden uitgedaagd om te ontwikkelen en plezier hebben in wat ze doen. Niet voor niets zijn mijn kernwaarden eerlijkheid, uitdaging en samenwerking. Drinken wij binnenkort een kop koffie?
Clements logo
Menu
Nieuwsbrief

Proodoss | ClementsBureau Baarda | ClementsVan alle mensen thuis | Clements
TriplePro Online Marketing logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram