Clements logo
vinkjes
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
vinkjes
We doen het samen
vinkjes
Daarna kun jij het zelf
 • vinkjes
  Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
 • vinkjes
  We doen het samen
 • vinkjes
  Daarna kun jij het zelf
Clements maakt jouw organisatie vitaal

Wendbaar voor de toekomst

Wil jij ervoor zorgen dat jouw organisatie ook in de toekomst blijft groeien? En dat jouw medewerkers er écht gelukkig van worden om deel uit te maken van jouw organisatie? Dan is het belangrijk dat jouw organisatie vitaal is. Een vitale organisatie blijft constant relevant in een wereld die razendsnel verandert.

Vitale organisaties worden gekenmerkt het centraal zetten van meesterschap, autonomie en zingeving en dit te koppelen aan een modern en transparant salarishuis. Op deze manier zorg je ervoor dat je kan blijven groeien, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Wil je jouw organisatie ook wendbaar maken voor de toekomst? Neem dan snel contact met mij op!

Voordelen van een vitale organisatie

Over het algemeen zijn mensen bang voor verandering. Ga je als organisatie zaken als functies, werkprocessen en salarissen veranderen, dan kan dat behoorlijk ingrijpend zijn. Maar de stap naar een vitale organisatie maken is een verandering die vooral veel moois met zich meebrengt. Een vitale organisatie heeft dan ook erg veel voordelen. Niet alleen krijg je er meer grip mee op de toekomst, het helpt ook om onderstaande zaken helderder te maken:
 • De klantwaarde;
 • Het benodigde probleemoplossend vermogen om de klantwaarde te leveren;
 • Het in de toekomst benodigde probleemoplossend vermogen;
 • Welk probleemoplossend vermogen er al in huis is;
 • Welke groeimogelijkheden medewerkers hebben.
Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Meesterschap, autonomie en zingeving staan centraal

In een vitale organisatie zijn alle medewerkers van een organisatie kapitein op hun eigen schip. Dit betekent dat ze precies weten wat er moet gebeuren en inzicht hebben in de resultaten hiervan. Jouw medewerkers zijn met andere woorden zelfsturend. Dit bereik je door meesterschap, autonomie en zingeving centraal te zetten. Model Baarda kan helpen om deze facetten bij elkaar te laten komen, met als resultaat dat interne processen en teams beter gaan draaien, het eigenaarschap onder je medewerkers toeneemt en de klant hiervan daadwerkelijk het verschil gaat merken.

Iedere medewerker krijgt ruimte voor ontwikkeling

Het mooie van een vitale organisatie is dat iedere medewerker de ruimte krijgt om zichzelf zowel op professioneel als persoonlijk niveau verder te ontwikkelen. Dit komt mede doordat er geen ruimte meer is voor klassiek management. In plaats van medewerkers aan te sturen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden, verandert de leiderschapsstijl naar een coachende rol. Dit betekent dat leidinggevenden medewerkers gaan faciliteren op het gebied van ontwikkeling. Denk hierbij aan het samen opstellen van ontwikkelingsplannen en het constant samen in gesprek gaan over de voortgang hiervan gedurende het jaar.

Een eerlijk en transparant loonhuis

In veel groeiende organisatie zijn discussies over de geboden salarissen aan de orde van de dag. Dit komt bijvoorbeeld doordat sommige medewerkers meer werkzaamheden verrichten dan wat er in hun functie omschreven staat. Worden zij hiervoor niet extra beloond, dan ontstaat er al snel ontevredenheid. Door een eerlijk en transparant loonhuis te implementeren, is het salaris niet langer onderwerp van gesprek. De aandacht verschuift naar de ontwikkeling en groei van medewerkers. Welke ambities hebben zij? En wat hebben zij nodig om dit te bereiken?
Door constant in gesprek te gaan met jouw medewerkers over hun ontwikkeling, merk je al snel dat de intrinsieke motivatie van alle medewerkers hoger wordt. Zij zetten alles op alles om hun persoonlijke doelen te bereiken en op die manier een nog grotere bijdrage te leveren aan de organisatie. Een vitale organisatie heeft dus niet alleen een modern salarishuis, maar heeft performance development onderdeel gemaakt van het primaire proces.

Clements maakt jouw organisatie vitaal

Vitale organisaties weten wat het ontwikkelpotentieel van de mensen is en slagen erin dit in lijn te brengen met de organisatiedoelstellingen. Wil jij dit ook bereiken met jouw organisatie? Dit is een omslag die niet in een paar weken te realiseren is. Het worden van een vitale organisatie is een langdurig traject dat vraagt om veel inzet van jouw organisatie. Hierbij implementeren we samen Model Baarda en gaan we werken met het performance development systeem Proodoss. Ik kom graag bij jouw organisatie langs om te kijken hoe we je kunnen klaarstomen voor de toekomst. Vraag snel een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en wie weet zien wij elkaar binnenkort!
Clements maakt jouw organisatie vitaal

Ontdek meer tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Plan direct een afspraak via Teams of Zoom of vul onderstaande formulier in en ik neem contact met je op.
De vitale organisatie
Clements

Klanten aan het woord

 • Succesvolle implementatie
  quote links
  Clements heeft met zijn kennis, expertise en vriendelijkheid een cruciale rol gespeel bij het succesvol implementeren van Model Baarda en het platform Proodoss dat daarbij ondersteuning biedt. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken.
  Wij kijken dankbaar terug op een fijne samenwerking en zijn klaar voor verdere groei en ontwikkeling!
  quote rechts
  Wendy Lesterhuis Management Team/ HR TriplePro Online Marketing
 • Waardevolle discussies
  quote links
  Clements heeft ons op een hele professionele en aangename wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model gekoppeld aan ons functiehuis, nieuw beloningsbeleid en performance development beleid.
  Hij weet het model op begrijpelijke wijze uit te leggen, vergezeld van sprekende praktijkvoorbeelden. Het is niet altijd eenvoudig om de verschuiving van het oude paradigma naar het nieuwe op een overtuigende manier over te brengen, maar Clements beheerst dit buitengewoon goed.
  Bovendien stimuleert hij waardevolle discussies binnen de groep over deze verschuiving en bevordert hij daarmee aanzienlijk enthousiasme en betrokkenheid. Mede dankzij zijn inzet hebben we bij CCS mooie mijlpalen weten te bereiken en daarmee een goede basis gelegd om een cultuur van continu ontwikkelen, eigenaarschap, samenwerken en wendbaarheid verder te versterken.
  quote rechts
  Marjolijn van der Linden Chief People Officer / CCS
 • Deskundige en rustige uitleg
  quote links
  Clements, hartelijk dank voor de grote intensieve bijdrage die je hebt geleverd in dit spannende traject! Mede dankzij jouw deskundige, rustige uitleg is de uitrol goed geland.

  Dank, en graag tot ziens,
  quote rechts
  Ivo van Dijk Raad van Bestuur ONVZ
 • Professionele begeleiding
  quote links
  Clements heeft ons bedrijf op professionele wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda Performance Development systeem. Clements is een deskundig adviseur, rustig en vriendelijk. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken. Wat mij betreft een aanrader!
  quote rechts
  Arthur Weesie Directeur Qfact en Bouwmeesters
 • Aanbeveling
  quote links
  Clements heeft Innovatie nul13 op een professionele en pragmatische wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model. Vooraf was het te lopen traject duidelijk omschreven en gedurende het traject konden er -op ons verzoek- ook weer zijpaadjes bewandeld worden en extra vragen gesteld. Die flexibiliteit is erg prettig!
  Het model wordt inzichtelijk gemaakt met veel praktijkvoorbeelden. In korte tijd is de Baarda-terminologie al behoorlijk ingebed in onze organisatie, zijn collega’s enthousiast over de inzet van dit model in onze organisatie en denken we steeds meer vanuit het Baarda-gedachtegoed.
  We zijn er nog niet, het blijft ontwikkelen, maar met de hulp van Clements kunnen we nu op eigen kracht verder.
  quote rechts
  Janine Boekelder Partner bij Innovatie nul13
 • Aanbeveling
  quote links
  Clements heeft 365Werk geholpen met het implementeren van model Baarda. Met een concreet en pragmatisch plan (wat goed bij ons past) en met een mooie mix tussen wat vanuit zijn ervaring werkt maar ook open blijven staan voor maatwerk. Kortom ik beveel Clements zeker aan indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden van model Baarda voor jouw organisatie.
  quote rechts
  Wies van 't Slot

Word een wendbare organisatie met
hulp van Clements!

Wil jij als organisatie sterker worden en de intrinsieke motivatie van je medewerkers succesvol inzetten voor het bereiken van je doelen? Dan is Clements jouw rots in de branding! Ik ben een organisatieadviseur met meer dan 20 jaar ervaring en heb een echte passie voor de menselijke factor. Dit betekent dat mijn aanpak altijd persoonlijk is.
Het is immers mijn overtuiging dat de beste resultaten voor klant en organisatie volgen als mensen doen waar zij het beste in zijn, worden uitgedaagd om te ontwikkelen en plezier hebben in wat ze doen. Niet voor niets zijn mijn kernwaarden eerlijkheid, uitdaging en samenwerking. Drinken wij binnenkort een kop koffie?
Clements logo
Menu
Nieuwsbrief

Proodoss | ClementsBureau Baarda | ClementsVan alle mensen thuis | Clements
TriplePro Online Marketing logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram