Clements logo

Salarishuis

Elke rol en iedere leerweg uit het model heeft een eigen unieke toegevoegde waarde. Door aan iedere rol en leerweg een salarisschaal te koppelen, ontstaat een salarishuis waardoor het heel eenvoudig is om vast te stellen wat iemands salaris moet zijn.
usps
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
usps
Meer dan 20 jaar ervaring
usps
12 weken traject
 • usps
  Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
 • usps
  We doen het samen
 • usps
  Daarna kun jij het zelf
Clements met salarishuis

Een salarishuis opzetten via Model Baarda

Een salarishuis is belangrijk maar vaak geeft het gedoe. Want waarom verdient zij meer dan ik? Waarom krijg ik niet betaald voor wat ik doe? Dit gedoe ontstaat grotendeels door de koppeling tussen functie en salaris.

Met Model Baarda kijken we echter niet naar de functie, maar naar het probleemoplossend vermogen van de mensen om het salaris vast te stellen.
5/5 klanttevredenheid - bekijk reviews

Wat is een goed salarishuis?

Een salarishuis (ook wel loonhuis of loongebouw genoemd) is een overzicht van de verschillende salarisschalen per Baarda rol- en leerweg, niet op basis van de functies, maar op basis van wat mensen effectief bijdragen aan de organisatie.

Een eerlijk salaris voldoet aan twee belangrijke eisen:

Eerlijk en transparant
Er is een eerlijke verhouding met wat mijn collega’s en mijn baas verdienen. Dit is de verdelende rechtvaardigheid.

Een goed salarishuis heeft een structuur waarin ruimte is voor groei bij promotie naar een volgende rol of leerweg, maar waarbij de verschillen voelen als rechtvaardig, dus passend bij de verschillende typen problemen die worden opgelost.

Marktconform
Het klopt met wat ik verdien als ik in een ander bedrijf hetzelfde werk zou doen. Dit is de ruilrechtvaardigheid. Hiervoor is een goede benchmark nodig.

Een goede benchmark vergelijkt salarissen in verschillende organisaties en houdt rekening met de regio en de klantwaarde.

Waarom een salarishuis?

 • Met een goed salarishuis voorkom je dus gedoe. Het maakt transparant wat belangrijk is voor de organisatie en welk salaris daarbij hoort. Het geeft ook rust, omdat hiermee ook helder wordt wat nu en in de toekomst je salaris zal zijn.
 • Met een goed salarishuis hoef je niet iedere keer te bepalen wat een eerlijk salaris is en voorkom je willekeur of vriendjespolitiek.
 • Een salarishuis draagt dus bij aan het gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid, mits gekoppeld aan de People Matrix en niet aan de Job Matrix.
De vitale organisatie | Clements

Ontdek meer tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek - Salarishuis
usps
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
usps
Eerlijk & transparant
usps
Meer dan 20 jaar ervaring
Clements

Klanten aan het woord

 • Die flexibiliteit is erg prettig!
  quote links
  Clements heeft Innovatie nul13 op een professionele en pragmatische wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model. Vooraf was het te lopen traject duidelijk omschreven en gedurende het traject konden er -op ons verzoek- ook weer zijpaadjes bewandeld worden en extra vragen gesteld. 

  Het model wordt inzichtelijk gemaakt met veel praktijkvoorbeelden. In korte tijd is de Baarda-terminologie al behoorlijk ingebed in onze organisatie, zijn collega’s enthousiast over de inzet van dit model in onze organisatie en denken we steeds meer vanuit het Baarda-gedachtegoed.
  We zijn er nog niet, het blijft ontwikkelen, maar met de hulp van Clements kunnen we nu op eigen kracht verder.
  quote rechts
  Janine Boekelder Partner bij Innovatie nul13
 • Professionele begeleiding
  quote links
  Clements heeft ons bedrijf op professionele wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda Performance Development systeem. Clements is een deskundig adviseur, rustig en vriendelijk. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken. Wat mij betreft een aanrader!
  quote rechts
  Arthur Weesie Directeur Qfact en Bouwmeesters
 • Deskundige en rustige uitleg
  quote links
  Clements, hartelijk dank voor de grote intensieve bijdrage die je hebt geleverd in dit spannende traject! Mede dankzij jouw deskundige, rustige uitleg is de uitrol goed geland.

  Dank, en graag tot ziens,
  quote rechts
  Ivo van Dijk Raad van Bestuur ONVZ
 • Succesvolle implementatie
  quote links
  Clements heeft met zijn kennis, expertise en vriendelijkheid een cruciale rol gespeel bij het succesvol implementeren van Model Baarda en het platform Proodoss dat daarbij ondersteuning biedt. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken.
  Wij kijken dankbaar terug op een fijne samenwerking en zijn klaar voor verdere groei en ontwikkeling!
  quote rechts
  Wendy Lesterhuis Management Team/ HR TriplePro Online Marketing
 • Waardevolle discussies
  quote links
  Clements heeft ons op een hele professionele en aangename wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model gekoppeld aan ons functiehuis, nieuw beloningsbeleid en performance development beleid.

  Hij weet het model op begrijpelijke wijze uit te leggen, vergezeld van sprekende praktijkvoorbeelden. Het is niet altijd eenvoudig om de verschuiving van het oude paradigma naar het nieuwe op een overtuigende manier over te brengen, maar Clements beheerst dit buitengewoon goed.

  Bovendien stimuleert hij waardevolle discussies binnen de groep over deze verschuiving en bevordert hij daarmee aanzienlijk enthousiasme en betrokkenheid. Mede dankzij zijn inzet hebben we bij CCS mooie mijlpalen weten te bereiken en daarmee een goede basis gelegd om een cultuur van continu ontwikkelen, eigenaarschap, samenwerken en wendbaarheid verder te versterken.
  quote rechts
  Marjolijn van der Linden Chief People Officer / CCS
 • Ik beveel Clements zeker aan
  quote links
  Clements heeft 365Werk geholpen met het implementeren van model Baarda. Met een concreet en pragmatisch plan (wat goed bij ons past) en met een mooie mix tussen wat vanuit zijn ervaring werkt maar ook open blijven staan voor maatwerk. Kortom ik beveel Clements zeker aan indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden van model Baarda voor jouw organisatie.
  quote rechts
  Wies van 't Slot

Word een wendbare organisatie met
hulp van Clements!

Wil jij als organisatie sterker worden en de intrinsieke motivatie van je medewerkers succesvol inzetten voor het bereiken van je doelen? Dan is Clements jouw rots in de branding! Ik ben een organisatieadviseur met meer dan 20 jaar ervaring en heb een echte passie voor de menselijke factor. Dit betekent dat mijn aanpak altijd persoonlijk is.
Het is immers mijn overtuiging dat de beste resultaten voor klant en organisatie volgen als mensen doen waar zij het beste in zijn, worden uitgedaagd om te ontwikkelen en plezier hebben in wat ze doen. Niet voor niets zijn mijn kernwaarden eerlijkheid, uitdaging en samenwerking. Drinken wij binnenkort een kop koffie?
Clements logo
Menu
Nieuwsbrief

Proodoss | ClementsBureau Baarda | ClementsVan alle mensen thuis | Clements
TriplePro Online Marketing logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram