Clements logo

Over Clements

5/5 klanttevredenheid - bekijk reviews
usps
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
usps
Meer dan 20 jaar ervaring
usps
12 weken traject
 • usps
  Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
 • usps
  We doen het samen
 • usps
  Daarna kun jij het zelf

Over mij

16-10-1969
Geboren in Zwolle. Geboorteplaats: Zwolle, eerste kind
16-10-1969
HBO diploma
Afgestudeerd aan de Ichthus PABO in Rotterdam
08-07-1994
Getrouwd
Met Margreeth met wie ik nog steeds gelukkig ben
15-08-1994
1e Baan
Groepsleerkracht op de Eloutschool in Rotterdam West
01-05-1999
Carrièreswitch
Na 6 weken interne basisopleiding was ik ineens netwerkbeheerder voor TAS uit Baarn
01-02-2001
(Deel)projectleider
Door de techiek en mijn onderwijsachtergrond te combineren kreeg ik de kans om als deelprojectleider en later projectleider te gaan werken. Inmiddels was Tas overgenomen door PinkRoccade
01-04-2003
Pre-sales consultant
Na een aantal projecten werd ik vanwege de combinatie van techiek en communicatie gevraagd als pre-sales consultant. Specialisme Microsoft infrastructuren
01-04-2003
Portfolio Manager
Met een groeiende visie op de toegevoegde waarde van IT werd ik portfoliomanager Management van Infrastructuren. Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe proposities, de sales materialen, het opleiden van de mensen en de uitvoering van de eerste projecten.
01-05-2009
Managing consultant
Nu werd het tijd om kilometers te maken als leidinggevende. Eerst als manager van een groep consultants.
01-04-2010
Master in IT Management
Mijn PABO opleiding heeft me veel gebracht en nog steeds maar de lancune was een managementperspectief. Daarom in 2009-2010 een Master in IT Management gehaald aan de TU Delft
01-04-2012
Manager Connectivity
Een prachtige kans: ik werd gevraagd om Connectivity te gaan aansturen, 65 man op 3 lokaties in Nederland en 30 in India. Bedrijfsculturen: KPN, PinkRoccade, Getronics en landsculturen: Limburg, Amsterdam, Apeldoorn en INdia
01-04-2012
Interim Manager Trusted Services
Tijdelijk kreeg ik Trusted Services erbij, toen heb ik leren delegeren en sturen op output!
01-04-2014
Business Change Manager
Verantwoordelijk geweest voor de implementatie van Agile en DevOps binnen een aantal onderdelen van KPN Datacenters en Cloudservices en voor de transitie van een klassieke IT dienstverlener naar een cloud-based manier van leveren van de datacenter dienstverlening.
01-04-2016
Semco Style Consultant
De pilot van de opleiding tot Semco Style Consultant gevolgd aan de Baak/het Semco Style Institute. Hier heb ik de theorie geleerd bij wat ik in de praktijk al ontdekte: 98% van de mensen wil het heel graag goed doen en is daar ook toe in staat. Geef mensen meer ruimte en het gaat beter.
01-01-2018
Zelfstandig ondernemer
Na 19 jaar was het tijd om een nieuwe koers te gaan varen. Als Agile coach en Scrum master heb ik een aantal organisaties mogen ondersteunen bij de implementatie van Agile werken
01-05-2018
Oprichting Go4People
Samen met Els Putker en Harry de Groot heb ik Go4People opgericht. Een community voor zzp-ers die Nederland een beetje mooier willen maken door het werkgeluk van mensen voorop te stellen.
01-10-2020
Managing Partner Bureau Baarda
Steeds vaker ontdekte ik dat de klassieke functiehuizen en de bijbehorende functiewaardering een belemmering zijn voor organisaties in de zoektocht naar wendbaarheid. Na in het voorjaar de opleiding tot Baarda Consultant te hebben gevolgd, vroeg Rolf Baarda mij om als managing partner leiding te geven aan de consultants en IT.
01-10-2021
Clements
Na een jaar veel te hebben geleerd over Model Baarda, Performance Development en de toepassing daarvan binnen organisaties heb ik besloten om per 1 augustus 2021 weer als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Per 1 oktober ben ik weer actief als organisatieadviseur onder de naam Clements.

Ontdek meer tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek
usps
Meer dan 20 jaar ervaring
usps
Gecertificeerd Partner Bureau Baarda
usps
Eerlijk & transparant
Clements

Klanten aan het woord

 • Die flexibiliteit is erg prettig!
  quote links
  Clements heeft Innovatie nul13 op een professionele en pragmatische wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model. Vooraf was het te lopen traject duidelijk omschreven en gedurende het traject konden er -op ons verzoek- ook weer zijpaadjes bewandeld worden en extra vragen gesteld. 

  Het model wordt inzichtelijk gemaakt met veel praktijkvoorbeelden. In korte tijd is de Baarda-terminologie al behoorlijk ingebed in onze organisatie, zijn collega’s enthousiast over de inzet van dit model in onze organisatie en denken we steeds meer vanuit het Baarda-gedachtegoed.
  We zijn er nog niet, het blijft ontwikkelen, maar met de hulp van Clements kunnen we nu op eigen kracht verder.
  quote rechts
  Janine Boekelder Partner bij Innovatie nul13
 • Professionele begeleiding
  quote links
  Clements heeft ons bedrijf op professionele wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda Performance Development systeem. Clements is een deskundig adviseur, rustig en vriendelijk. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken. Wat mij betreft een aanrader!
  quote rechts
  Arthur Weesie Directeur Qfact en Bouwmeesters
 • Deskundige en rustige uitleg
  quote links
  Clements, hartelijk dank voor de grote intensieve bijdrage die je hebt geleverd in dit spannende traject! Mede dankzij jouw deskundige, rustige uitleg is de uitrol goed geland.

  Dank, en graag tot ziens,
  quote rechts
  Ivo van Dijk Raad van Bestuur ONVZ
 • Succesvolle implementatie
  quote links
  Clements heeft met zijn kennis, expertise en vriendelijkheid een cruciale rol gespeel bij het succesvol implementeren van Model Baarda en het platform Proodoss dat daarbij ondersteuning biedt. Ook in de toekomst kan hij ons blijven ondersteunen bij deze nieuwe manier van werken.
  Wij kijken dankbaar terug op een fijne samenwerking en zijn klaar voor verdere groei en ontwikkeling!
  quote rechts
  Wendy Lesterhuis Management Team/ HR TriplePro Online Marketing
 • Waardevolle discussies
  quote links
  Clements heeft ons op een hele professionele en aangename wijze begeleid bij de implementatie van het Baarda model gekoppeld aan ons functiehuis, nieuw beloningsbeleid en performance development beleid.

  Hij weet het model op begrijpelijke wijze uit te leggen, vergezeld van sprekende praktijkvoorbeelden. Het is niet altijd eenvoudig om de verschuiving van het oude paradigma naar het nieuwe op een overtuigende manier over te brengen, maar Clements beheerst dit buitengewoon goed.

  Bovendien stimuleert hij waardevolle discussies binnen de groep over deze verschuiving en bevordert hij daarmee aanzienlijk enthousiasme en betrokkenheid. Mede dankzij zijn inzet hebben we bij CCS mooie mijlpalen weten te bereiken en daarmee een goede basis gelegd om een cultuur van continu ontwikkelen, eigenaarschap, samenwerken en wendbaarheid verder te versterken.
  quote rechts
  Marjolijn van der Linden Chief People Officer / CCS
 • Ik beveel Clements zeker aan
  quote links
  Clements heeft 365Werk geholpen met het implementeren van model Baarda. Met een concreet en pragmatisch plan (wat goed bij ons past) en met een mooie mix tussen wat vanuit zijn ervaring werkt maar ook open blijven staan voor maatwerk. Kortom ik beveel Clements zeker aan indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden van model Baarda voor jouw organisatie.
  quote rechts
  Wies van 't Slot

Word een wendbare organisatie met
hulp van Clements!

Wil jij als organisatie sterker worden en de intrinsieke motivatie van je medewerkers succesvol inzetten voor het bereiken van je doelen? Dan is Clements jouw rots in de branding! Ik ben een organisatieadviseur met meer dan 20 jaar ervaring en heb een echte passie voor de menselijke factor. Dit betekent dat mijn aanpak altijd persoonlijk is.
Het is immers mijn overtuiging dat de beste resultaten voor klant en organisatie volgen als mensen doen waar zij het beste in zijn, worden uitgedaagd om te ontwikkelen en plezier hebben in wat ze doen. Niet voor niets zijn mijn kernwaarden eerlijkheid, uitdaging en samenwerking. Drinken wij binnenkort een kop koffie?
Clements logo
Menu
Nieuwsbrief

Proodoss | ClementsBureau Baarda | ClementsVan alle mensen thuis | Clements
TriplePro Online Marketing logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram